Computerul Tomograf cu Fascicul Conic (CBCT) este o tehnologie de ultimă generaţie în domeniul imagisticii ce permite vizualizarea în plan tridimensional a zonelor scanate.

Scanerul CBCT-ului  folosește un fascicul conic de raze X (Cone Beam Computer Tomography)  care se rotește în jurul capului pentru a importa sute de imagini ale aparatului dento-maxilar, acestea fiind apoi reconstruite cu ajutorul unor software de imagistică, în vederea obţinerii modelului virtual 3D al pacientului.

Radiografiile volumetrice 3D CBCT sunt realizate cu regimuri de expunere foarte mici datorită sensibilității sporite a senzorului, computerul tomograf fiind fabricat în anul 2021.

Întreaga procedură este de foarte scurtă durată, iar gradul de expunere la radiaţii în cazul unei tomografii computerizate realizate cu CBCT este foarte scăzut în comparaţie cu tomografiile clasice.

Pentru vizualizarea si editarea tomografiei, pe lângă analiza efectuată de către specialiştii noştri, medicilor li se vor pune la dispoziţie, împreună cu dvd-ul sau odată cu transmiterea informațiilor cu Smash sau WeTransfer, 3 software-uri de imagistică medicală,la alegerea fiecărui medic: Romexis, OnDemand3D, Ez3D-i, cu ajutorul cărora imaginile pot fi analizate pentru a vedea diverse unghiuri, se pot măsura adâncimi, grosimi ale osului, densităţi osoase, se pot selecta numai anumite ţesuturi, se pot simula inserări de implante etc.